27. 5. HIPHOP ODKLOP

Mrigo in Ghet, velenjska predstavnika ter Emkej in Mito, prepoznavna mariborska naveza, skupaj tvorijo ime VELEBOR.  Skupina Velebor je poznana kot vodilna v Sloveniji, kar se “hip hop-a” tiče.
Darjan Jeličić – Mrigo je velenjski glasbenik, ustvarjalec, producent, voditelj radiskih oddaj in organizator dogodkov. Mrigo je dolgoletni ambasador velenjske hip hop scene, mesta Velenje in vidnejši protagonist slovenske hip hop scene.
Je organizator hiphop dogodkov, voditelj radijske oddaje “Banga hip-hop show” in starešina slovenske scene.
Benjamin Džinić – Ghet svoj glasbeni svet gradi že dve desetletji in je eden izmed boljših ustvarjalec beatov na domačih tleh. Domača scena ga pozna po  uličarskem flowu ter osebnoizpovednih, družbenokritičnih, predvsem pa nepredvidljivih besedilih. Kot večina pripadnikov velenjske hiphopovske subkulture je tudi sam začel kot najstnik ob družbi in pomoči podobnomislečih duš med betonskimi bloki industrijskega mesta.
Marko Kocjan – Emkej je slovenski raper in ustanovitelj Wudisban Records iz Maribora, pa tudi član raznih hip-hop skupin. Danes je eden najbolj izkušenih in najvidnejših predstavnikov žanra, ki v zadnjem času spet nagovarja široko domače občinstvo. V družbenih viharjih, ki jih živimo, je jasno, da rap še zdaleč ni rekel zadnje besede.
Andrej JanžekovičMito je slovenski raper in izvajalec hip hop glasbe iz Maribora. Njegov glavni arsenal so umazano-intelektualne besedne igre in intelektualno-umazan humor, kar smo že spoznali v njegovem najsebičnejšem solo prvencu Egon. V zadnjih letih Andrej veliko dela z mladimi, na katere prenaša svoje glasbene izkušnje, hkrati pa ga, kot nam je povedal, zanima tudi, kako danes oni ustvarjajo.

Z Obale na Hip Hop odklop prihaja še ena najbolj obetavnih domačih hip-hop/RnB izvajalk Masayah. Talentirana mlada glasbenica izdaja svoj prvi samostojni album, ki je zagotovo eno najtežje pričakovanih izdaj leta.
Njen cilj je širiti ljubezen na enak način kot jo pridobi sama. Z glasbo živi, glasbo ustvarja in glasbo deli – vsakič z večjim nasmehom na obrazu.

27. 5. 2023

20:00

Letni kino

Karte je možno kupiti na vseh prodajnih mestih Eventim in v eMCe placu, med uradnimi urami ŠŠK-ja ➡️ petki & sobote med 17.00 in 19.00.

Vstopnina:

Early bird: 8 €

KARTE ZA HIP HOP KONCERT

Število kart je omejeno, zato pohiti in si zagotovi svojo!

5

hiphop izvajalcev

ritmov hiphopa

100%

dober vajb