CENTER MLADOSTI

Na 27. festivalu Dnevi mladih in kulture Šaleški študentski klub v sodelovanju s Šolskim centrom Velenje, Festivalom Velenje in Mladinskim centrom Velenje predstavlja nov projekt – Center mladosti. V celodnevni mladinski pravljici se bodo prepletale in povezovale ustvarjalnost, dobrodelnost, zabava, izobraževanje in mladostniška energija. Celodnevni dogodek, katerega častni pokrovitelj je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, bo združil generacije mladih – osnovnošolcev, srednješolcev, študentov in vseh ostalih mladih po srcu.

Že v jutranjih urah bodo mestno promenado, park in Titov trg zavzeli velenjski srednješolci, ki bodo z mentorji pripravili razgiban, zabaven in poučen program. S sprehodom med več kot petdesetimi umetniškimi, športnimi in zabavnimi delavnicami in stojnicami bodo obiskovalci Centra lahko pokukali v svet umetnosti, zgodovine, domačega in tujih jezikov, obnovljivih virov energije, fizike, matematike, kemije, biologije, računalništva, elektrotehnike, elektronike, energetike, rudarstva, športa, gastronomije in kulinarike, podjetništva in turizma, mode in psihologije. Tudi za tiste, ki bi raje le posedeli ob kavi ali soku, prelistali knjigo v Knjižnici pod hrastom, prisluhnili vaji godalnega orkestra velenjske glasbene šole, se nasmejali ob predaji ključa dijakov zaključnih letnikov Šolskega centra Velenje njihovim naslednikom, ali se zabavali ob različnih zanimivih družabnih igrah, bo več kot poskrbljeno.

Prireditev bo imela tudi dobrodelno noto. V sodelovanju z Markom Soršakom Sokijem bo po Centru mladosti odmeval prvi DOBRODELNI JAM SESSION v Sloveniji, izkupiček katerega bo  v okviru Sokijeve akcije »20za20« namenjen nakupu inštrumentov na velenjskih osnovnih šolah. Na prireditev bo ob drugih znanih podpornikih akcije in prepoznavnih imenih lokalne glasbene scene povabljen tudi ADI SMOLAR, ki bo dobrodelnemu muziciranju na travniku ob Mozaiku pridružil tudi kantavtorski koncert.

Dogajanje se bo ob 18. uri prevesilo v večerni del, ko se bodo v mestnem amfiteatru predstavili šolski glasbeniki, pevci, plesalci in rock skupini. Po reviji elegantnih koreografij, ter tako najnežnejših, kot tudi najglasnejših tonov, se bo dogajanje preselilo na veliki oder na Titovem trgu. Tam bodo po nastopu Adija Smolarja češnjo na vrhu smetane Centra mladosti postavili dijaki ŠCV s 30-minutno avtorsko intermedijsko projekcijo MAPPING PROJECTION na pročelje Doma Kulture ob živi glasbi tolkal in klavirja glasbenikov Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. Srečen konec bosta pravljici Centra napisali rock skupini ELVIS JACKSON in BIG FOOT MAMA z brezplačnim koncertom na Titovem trgu zavse mlade po srcu, petah, ali osebni izkaznici.

19. 05. 2017

na Velenjski promenadi in Titovem trgu

 • ZAČETEK DELOVANJA STOJNIC IN DELAVNIC

  9:00 na velenjski promenadi, v parku pred gimnazijo

 • ČETVORKA MATURANTOV ŠCV

  12:00 na Titovem trgu

 • ZAČETEK DOBRODELNEGA JAM SESSIONA "20za20"

  12:30 na travniku ob Mozaiku

 • KONCERT ADIJA SMOLARJA

  15:30 na travniku ob Mozaiku

 • VEČERNI PROGRAM DIJAKOV ŠCV

  18:00 v Amfiteatru

 • ELVIS JACKSON

  21:00 na Titovem Trgu

 • AVTORSKA PROJEKCIJA NA PROČELJE DOMA KULTURE

  22:00 na Titovem trgu

 • BIG FOOT MAMA

  22:30 na Titovem Trgu

50 +

zabavnih in poučnih delavnic

100 %

možnost crowd-surfinga

1.

dobrodelni jam session v Sloveniji!