4. 4. – 10. 5. Kreativni natečaj REOPEN: BE OPEN

Evropska unija je v senci pandemije COVID-19 leto 2022 razglasila za evropsko leto mladih. Pandemija je bila težavno obdobje še posebej za mlajše generacije. Medtem ko družba na splošno okreva po njenih posledicah, je za izhod iz krize bistveno sodelovanje z mladimi. Z natečajem želimo doseči mlade, ki bi radi izrazili svoje dojemanje trenutnega stanja v različnih umetniških delih.
Sprejemamo vaše likovne, glasbene, literarne, multimedijske, ročne in razne druge kulturno umetniške izdelke, ki so refleksija vašega življenja v tem času. Vaša dela lahko obravnavajo najrazličnejša izhodišča (obuditev življenja, vračanje na stare tirnice, odgovor na trenutne razmere v svetu, posledice pandemije, osebna spoznanja, vrednote, mir, svoboda, varovanje okolja, boj proti diskriminaciji, spoštovanje raznolikosti, trajnostni razvoj, srčnost,…).
Izbrana dela bodo razstavljena v galeriji eMCe placa od 26. 5. 2022 do 20. 6. 2022.
Let’s REOPEN and BE OPEN!

4. 4. - 10. 5. 2022

Podrobna pravila razpisa:
▪️Razpis je odprt od 4. 4. 2022 do 10. 5. 2022.
Del, ki bodo prispela kasneje, ne bomo uvrstili v izbor.
▪️Vsak avtor oziroma avtorica lahko sodeluje z enim delom. Delo mora biti podpisano z imenom, priimkom in kontaktom, vendar lahko avtor izbere psevdonim, pod katerim bo delo objavljeno.
▪️Oddaja dela je zaželena v digitalni obliki, vendar bomo po pošti sprejeli tudi originale (npr. slike). Ne odgovarjamo za morebitne poškodbe del, nastale pri dostavi.
▪️Avtor jamči, da je poslano delo njegovo avtorsko delo, ki še nikoli nikjer ni bilo objavljeno.
▪️Dela bo ocenila komisija. Komisijo bodo sestavljali vodja galerije eMCe plac Nika Horvat, magistra likovne pedagogike Katarina Aman, diplomirana slovenistka Pia Rednak, bivša vodja Kunigundine art ekipe Urša Verdev in magister kitare Urban Meža.
▪️Komisija bo izbrala tri nagrajence, ki bodo dobili darilni bon po izbiri
➡️ 1. mesto 150€
➡️ 2. mesto 70€
➡️ 3. mesto 50€
Nagrajenci bodo prejeli tudi promocijski material Šaleškega študentskega kluba
▪️Svoja dela pošljite na naslov: info@ssk-klub.si ali na naslov Šaleški študentski klub, Šaleška cesta 3, 3320 Velenje
Za vse dodatne informacije smo dosegljivi preko elektronske pošte in na Facebook strani Šaleški študentski klub.
50

odtenkov mavrice

100%

zagotovljeno kulturno udejstvovanje