31.5. Rock na gradu

PO 3 LETIH SE VRAČA TRADICIONALNI ROCK NA GRADU

Na 29. festival Dnevi mladih in kulture se po 3 letih vrača tradicionalni koncert na idilični lokaciji, do katere vodi natanko 233 stopnic. Velenjski grad bo letos zopet zablestel pod žarometi dobre glasbe in sproščenega vzdušja. Vsekakor bo poskrbljeno za dober žur, ki na grad privabi številne obiskovalce.

Elvis Jackson

Zasedbo Elvis Jackson so mnogi kritiki označili kot skupino, ki s svojo neposrednostjo, energijo, tehnično dovršenostjo in simpatičnostjo poslušalca prevzame v trenutku. V domačem in širšem okolju izstopajo iz klasičnih oziroma ustaljenih okvirov, nastopajo na največjih koncertnih odrih doma in v tujini, za svoje dosežke so bili v Sloveniji že večkrat nagrajeni.

SC: https://soundcloud.com/elvis-jackson-1

Happy ol’ Mcweasel

HAPPY OL’ McWEASEL so poznani po edinstvenih in energičnih koncertih v živo, na katerih ne manjka odrskih skokov in akrobacij, niti deljenja piva med publiko. Več o skupini na: www.happyolmcweasel.com

SC: https://soundcloud.com/happy-ol-mcweasel

Spotless minds

Spotless Minds so Celjska glasbena skupina, ki igra avtorsko glasbo. Pri ustvarjanju jih vodi energična, brezkompromisna glasbena drža, ki ne podlega sodobnim trendom. Ideje črpajo iz alternativnih rock tokov devetdesetih, hkrati pa ohranjajo tisto pravo mero sodobnosti, inovativnosti, torej prave rock “pokalice”, kot fantje pravijo svojemu stilu igranja. Združitev izjemno prodornega vokala, slap bas linij, virtuozne solo kitare in udarne boben sekcije daje Spotless Minds posebno mesto v slovenskem glasbenem prostoru. Sicer pa se fantje ne želijo omejiti le na podalpsko zavetje prostora, ki v tem trenutku ni najbolj naklonjen alternativi, zato pogledujejo tudi po tujini.

SC: https://soundcloud.com/spotless-minds-76395553

Odprava zelenega zmaja

Odprava zelenega zmaja je novo pečeni band iz Ajdovščine, ki je svoje ime prevzel po istoimenski knjigi avtorja Slavka Pregla. Zasedba je prišla do ideje, da bi znane slovenske komade in popevke (tiste stare in malo manj stare) zaigrali na naš način, v rock stilu. S tem pa v dobronamernem duhu, dali možnost mladim, da obujajo in ohranjajo slovensko glasbo na malo drugačen in bolj “mlad” način.

31.5. 2019

21:00 na Velenjskem gradu

VSTOPNINE NI!

po 3

letih končno nazaj

233

grajskih stopnic

promilov rock’n’rolla