11.5. Sound Arson

PSIHEDELAVCI IN TOVARIŠ STRMOGLAVLJEN
Skupaj so doza hipnotične psihedelije s sunki stonerske burje, s paleto različnih instrumentov zapletajo poetične sprehode po gozdu raznih vzdušij v eksperimentalno psihedelično rokersko glasbeno gnezdo. Od vedrine do nevihte emocij v vrtincu psihedelične burje.

Z začetki v letu 2010 se je sprva “one man band” projekt Martina Ukmarja (ki so ga takrat mediji označili kot tihega protagonista nekonvencionalnega, kvazi obstoječega glasbenega vala »nova čudna Slovenija«) v zadnjem obdobju prelevil v razširjeno zasedbo, v kateri je Nastja Janžekovič na električni violi stalnica, v nekaj skladbah pa se jima na bobnih pridruži še Samo Pavlica – Linč.
BC: https://tovaristrmoglavljen.bandcamp.com/
FB: https://www.facebook.com/ tovaristrmoglavljen/

BODY SAYS NO

Skupina Body Says No nastane leta 2016 v Ljubljani v postavi Enej Mavsar (vokal, kitara), Blaž Kocina (bobni) in Jošt Drašler (bas). V začetku leta 2018 začnejo s studijskim delom in odigrajo svoj prvi koncert v Trstu. Jeseni 2018 se jim pridruži še Martin Ukmar na kitari in klaviaturah.

Body Says No so spomladi 2018 posneli prvi EP z naslovom 3 songs s pomočjo Robija Bulešiča v kočevskem studiu BearTracks.

FB: https://www.facebook.com/BodySaysNo/

BC: https://bodysaysno.bandcamp.com/releases

KOČAN & JANČIČ

V pesniško glasbenem projektu pesnice Kristine Kočan in bobnarja Denisa Jančiča gre za sintezo poezije in glasbe na bobnih, pri čemer Kristina Kočan za koncertno predstavitev poezije uporablja glas kot tudi elektroniko. Bobni služijo kot kontrapunkt občasno nadvse liričnemu izrazu Kristine Kočan. Gre za sodoben in inovativen način prepletanja poezije in glasbe, kar pričara dogodek širše estetske vrednosti skozi paradigmo sinteze improvizacije, tako poezije kot glasbe, improvizacije, ki je že tako vidna v poeziji Kristine Kočan kot tudi glasbi Denisa Jančiča.

BC: https://kristinakocan.bandcamp.com/releases

THE SHIZS

The Shizs ustvarjajo avtorsko glasbo, katera žanrsko plava v vodah punka, grunga in alternative. Začutiti je tudi južnajške ritme in melodije.

FB: https://www.facebook.com/BandTheShizs/

11.5. 2019

20:00 klub eMCe plac

VSTOPNINE NI!

4

bandi

1

oder

100 %

alternativa